Sleep TapeTapen som har hjulpet utallige av mine klienter til bedre søvn, mer energi, større indre ro og færre smerter.

Om vi sover med åpen munn, som mange gjør uten på være klar over det, er det stor fare for at du over-puster, eller hyperventilerer, i løpet av natta. Dette fører igjen til at:

- CO2-nivået i blodet synker slik at oksygenet blir sittende fast på hemoglobin-molekylene i de røde blodcellene uten å bli frigitt til muskelceller, hjerneceller og alle de andre cellene i kroppen. Alle andre celler i kroppen har mitokondrier, kroppens egne energi-fabrikker, og disse er helt avhengige av oksygen for å produsere energi! Ved å puste med åpen munn gjennom natta vil du derfor gjerne våkne opp uopplagt til tross for at du føler at du har sovet.


 - Kroppen beholder ca 40 % mer fuktighet om du puster med nesa. Du slipper derfor å våkne opp med tørr munn eller å våkne opp tørst, måte drikke, og kanskje våkne opp enda flere ganger fordi du da som et resultat må tisse.

- Når vi puster inn med åpen munn får vi alle forurensnings-partikler, støv, bakterier og virus rett ned lungene våre. Puster vi derimot med nesa vil lufta bli filtrert ved hjelp av slimhinnene og flimmerhårene i nesa, og i alle gangene i den store nesehulen. Lufta blir samtidig varmet opp slik at den er kropps-temperert før den kommer ned i lungene dine, noe som er langt mer skånsomt for lungevevet.

- Når du puster med nesa blir det frigitt ørsmå mengder Nitrogenmonoksid ( NO ) fra bihulene dine. Dette er en giftig gass i utgangspunktet, men i de små mengdene som blir produsert i bihulene virker den som en vasodilator, eller blodåre-utvider. Dette gjør at blodgjennomstrømningen i årene dine blir bedre! I tillegg fant de ut at NO hadde en positiv, eller bakteriehemmende, effekt under SARS, viruset som også er et korona-virus. Formen på det NO-et de brukte mot SARS er nøyaktig samme formel som det NO-et som blir frigitt fra bihulene våre ved nesepust.

"Jeg er selv helt avhengig av Sleeptapen som Anders Olsson fra Medveten Andning i Stockholm har produsert. Jeg sover langt bedre, må ikke drikke om natta som jeg tidligere måtte, og da må jeg også sjeldnere opp på natta for å gå på toalettet :-) 

Om jeg glemmer å ta med meg sleep-tapen på reise merker jeg tydelig at jeg sover langt dårligere og våkner opp med knusk-tørr munn."

PRIS: KR 300,- + porto Kr 45,- innen Norge for 5 måneders forbruk